Malin

22.08.18 Tillsammans med turistbussarna

Publicerad 2018-08-23 14:55:00 i Iceland Adventure,

Det borde vara lag på att allt turistande ska börja med bad i varma källor. Jag menar vem vill inte simma runt i varmt vatten med ånga som bilder dimmoln och en mini gejser som kastar vatten upp mot den molnbeklädda himlen. Det är liksom onekligen ett rätt bra sätt att börja dagen innan det är dags att tampas med de stora turistbussarna längs Islands gyllene cirkel. Som en i det färgglada lämmeltåget har vi idag beskådat det största vattenfallet, Gullfoss, Gajser alltså den faktiska gajsern som är grunden till namnet och promenerat i Þingvellir nationalpark med sprickan mellan de eruasiska- och nordamerikanskakontinentalplattan.
En sammanfattning av dagen skulle lyda: Jag gick över 10 000 steg, tog exakt 90 bilder men filmade säkert över 30 minuter och sa "detta är så himla vackert/fint/häfrtigt/valfrit ord" totalt lika mycket tid som jag filmade. För herrejävlar vad detta är ett speceilt land att köra igenom. En stunden är det grönafält med lamm, nästa stund ser det ut som ett månlandskap med ånga stigande ur marken och hela tiden med de mest slående bergen i bakgrunden. Helt enkelt obeskrivbart och omöjligt att få på kort.
Imorgon är det dags att checka ut från hostelet här i Reyjkavik, lasta in vårat liv i Det Lilla Monstret som bilen idag blev döpt till och bege oss ut på äventyr runt ringvägen. Förhoppningsvis hittar vi lite utanför turistbussarnas rutter. 
 
 
Janna fotarvattenfall som att hon inte gjort annat.
 
 
Janna lyckades fånga ett utbrott på bild!
 
 
Dinglandes med benen mellan två kontinentalplattor bara sådär.
 
 
 
Notera den stelnade lavan bakom blomman!
 
Vad gör man inte för konsten säg?! Idag har till och med jag lyckats få några bilder att bli värdiga att visas upp.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela