Malin

28.08.18 En himla massa is

Publicerad 2018-08-30 00:04:00 i Iceland Adventure,

574 bilder har jag och Janna skramlat ihop idag. Anledningen? Is, en himla massa is. Dimond beach för att vara mer exakt. Där isbitar från glaciärensjön jökulsárlón flyter ut i havet och spolas upp på den svarta stranden där de ligger i solen och blänker. Ungefär lika mycket som våra kameror blänkte i isen. Vi testade att ta bilder långt bort, nära, ännu närmare och tillslut macro. Jag kan säga att macro på isbitar inte direkt var en hitt. Så många isbilder som inte blev något alls av. Så idag var en av de dagarna när bilderna vi tog, trots att de var 574 stycken, inte kunde göra vyerna rättvisa. För en svart strand med glittrande stenar i vattenlinjen är inte möjligt att fotografera, inte heller storheten i en glaciärssjö där isblock flyter omring i de mest skiftande blå färgerna. Eller att återge en ravins klara vatten, gröna kullar och den blå himmelen som är översållad av små vita moln. Kameran klarar inte av att på skärmen återge det som syns genom kamerans lins. En en sak som faktiskt blev bra på kort, det var vattenfallet Svattifoss med dess svarta perfekta sexkantiga pelare som trotsade alla tyngdlagar och hängde ner från kanten. Det gjorde sig väldigt bra på bild.
Så ja en dag med 574 bilder där kanske 20 blev någorlunda och av dem 15 som blev riktigt bra. Men det gör inte så mycket för att gå runt där känna på isblocken, stoppa handen i glaciärssjön, vandra längs ravinen och stå under vattenfallet, det är vad uppleva betyder. Och uppleva saker det gör vi varje millimeter längs vägarna i det här landet, så mycket finns det att titta på. 
 
 
Alltså bästa skylten ever. Vem beställer ens denna så att det görs en riktig skylt? Hur mycket problem måste det ha varit för att det ska behövas? Så många frågor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela